δραστηριότητεςσύνδεσμοιχρήσιμα έγγραφαπροσομειώσειςσχολείαΘέματα διάφορα                   

                

       Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

              Στην έδρα κάθε Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης συγκροτείται ένα ή περισσότερα ΕΚΦΕ. Σκοπός της δημιουργίας του ΕΚΦΕ είναι να παίζει ρόλο κέντρου έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και συμβούλου για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων σε επίπεδο νομού. Στο νομό μας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 1997 - 98 ένα τέτοιο κέντρο, που στεγάζεται σε χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν) στη Λάσση (Μαθητικές Εστίες)

Ο χώρος του ΕΚΦΕ είναι χώρος

Στα πλαίσια αυτά από την ίδρυση του μέχρι σήμερα στο ΕΚΦΕ Κεφαλληνίας έχουν οργανωθεί πλήθος σεμιναρίων για τους καθηγητές ΠΕ04 αλλά και για καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, έχουν επισκεφθεί το χώρο του αρκετοί μαθητές Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας εκπ/σης.
Το προσωπικό του ΕΚΦΕ επισκέπτεται συχνά τα σχολεία και συνεργάζεται με τους καθηγητές ΠΕ04 για την πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων στους μαθητές των σχολείων. Από το 2000 μέχρι σήμερα βοήθησε τα μέγιστα ώστε, να εξευρεθούν χώροι για την ανάπτυξη εργαστηρίων στα Λύκεια, να πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί, οι αξιολογήσεις των προσφορών και να παραληφθούν τα όργανα και οι συσκευές στα εργαστήρια των Λυκείων του νομού.
Υπεύθυνος του κέντρου από την ίδρυσή του είναι ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου Κουρούκλης Γεράσιμος, Φυσικός. Συνεργάτες, αποσπασμένοι στο ΕΚΦΕ κατά καιρούς ήταν:

1) ο καθηγητής του Γυμνασίου Ληξουρίου Ρεπούσης Γεράσιμος, Βιολόγος.( 2000 - 2008)

2 ) ο καθηγητής του Λυκείου Ληξουρίου Πατρίκιος Διονύσης, Φυσικός. ( 2004 - 2005)

3) η καθηγήτρια του Γυμνασίου Κεραμειών Μανέτου Ευδοξία, Φυσικός. ( 2007 - 2008).

4)  ο καθηγητής του Λυκείου Κεραμειών Αυγουστάτος Δημήτρης, Φυσικός. ( 2008 - 2009)

5)Για τη χρονιά 2009 - 2010 είναι αποσπασμένη εξ’  ολοκλήρου η καθηγήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου Αργοστολίου Ποταμιάνου Σοφία, Φυσικός. 

 

 

 

πίσω στην  αρχική σελίδα